BBC otpušta 2.000 radnika do 2017. godine

Bez autora
Oct 11 2011

Najpoznatija britanska televizijska mreža BBC planira da otpusti 2.000 radnika i da radikalno promeni program u cilju ušteda u budžetu za 20 posto u narednih pet godina. Neće se ukinuti nijedan BBC-ijev kanal. Deo novca biće reinvestiran u nove programe. Svi novi dnevni programi biće prebačeni na BBC One, a BBC Two će emitovati vesti i reprize popularnih emisija.Sindikat tehničara Bectu optužio je generalnog direktora korporacije Marka Thompsona za "uništavanje radnih mesta i uništavanje BBC-ija". Thompson je predstavio pojedinosti ovog poteza u obraćanju zaposlenima u četvrtak ujutro. Thompson kaže da će promene dovesti do "manjeg, radikalno promenjenog BBC-ija".

BBC otpušta 2.000 radnika do 2017. godineNajpoznatija britanska televizijska mreža BBC planira da otpusti 2.000 radnika i da radikalno promeni program u cilju ušteda u budžetu za 20 posto u narednih pet godina.

Kako je saopšteno, neće se ukinuti nijedan BBC-ijev kanal. Deo novca biće reinvestiran u nove programe. Svi novi dnevni programi biće prebačeni na BBC One, a BBC Two će emitovati vesti i reprize popularnih emisija.

Sindikat tehničara Bectu optužio je generalnog direktora korporacije Marka Thompsona za "uništavanje radnih mesta i uništavanje BBC-ija". Thompson je predstavio pojedinosti ovog poteza u obraćanju zaposlenima u četvrtak ujutro. Thompson kaže da će promene dovesti do "manjeg, radikalno promenjenog BBC-ija".

Otpuštanje 2.000 radnika iz BBC-ija u narednih pet godina biti će popraćeno i premeštajem 1.000 radnika iz Londona u Salford, gde će BBC Three biti premešten 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik